Љубов и Секс

На кои работи мажите не можат да им одолеат кај жените?

На кои работи мажите не можат да им одолеат кај жените?

Иако повеќемина мислат дека мажите најчесто се привлечени од страна на атрактивни жени, сепак работите стојат поинаку:

 1. Добрината

Мажите секогаш ќе забележат ако сте фини, особено ако во вас гледаат потенцијал со долготрајна врска.

 1. Способноста на жената да најде решение во непријатна ситуација

За мажите е навистина важно како реагирате во непланирани ситуации. Доколку жената признае дека направила грешка и не се обидува да го оправда своето однесување ниту пак да се налути, тогаш има навистина големи шанси засекогаш да го придобие одбраниот маж.

 1. Ноктите

Мажите навистина сакаат жени со негувани раце затоа што тоа име прв знак колку жената се грижи за себе.

 1. Емотивната состојба

Најнепосакувани се оние жени кои генерално имаат негативен став кон светот. Мажите го забележуваат сето она кое ви пречи во животот и ви го расипува расположението: потешкотии на работа, кавги со родителите, патење по соништата кои не ви се исполниле. Почнуваат да ве поврзуваат со негативни емоции, а на нив им е потребна позитивна енергија. Затоа, најчесто се импресионирани од жени кои знаат како да уживаат во животот.

 1. Финансиската состојба

Вашата финансиска ситуација им е важна на мажите. Доколку заработувате повеќе од него, тогаш тој мора да размисли дали ќе може да живее со тој податок. Но, доколку заработувате помалку, ќе му биде потребно време да пресуди дали вашиот интерес во него е од финансиска природа.

 1. Самопочитта

Мажите сакаат да им даваат комплименти на жени кои знаат дека го заслужуваат тоа – а многу помалку сакаат да ги убедуваат оние жени кои постојано се сомневаат во себе.

 1. Вашиот став кон останатите жени

Доколку ги загледувате или кментирате жените кои поминуваат покрај вас, бидете сигурни дека мажите тоа ќе го забележат.

 1. Стилот

Иако не ги следат многу модните трендови, мажите сепак го забележуваат стилот на својата партнерка. Вашиот изглед може да биде клучен во моментот кога ќе се сретнете.

 1. Чевлите

Мажите обрнуваат многу внимание на жената за која се заинтересирани – од глава до пети. Секако дека нема да се обидат да дознаат од кој бренд се вашите чевли и дали бојата на чантата одговара со нив, туку најмногу внимание ќе обрнат на тоа дали се чувствувате удобно во нив.

 1. Бројот на пријатели

На мажите им е навистина важно дали жената има свој живот, пријатели кои се секогаш тука за неа. Непријатно им е доколку жената нема блиски пријатели.

 1. Голиот грб

Голиот грб е одличен и едноставен начин за жената да ја покаже својата кожа, но да не делува премногу лесна. Ваквиот тип на гардероба е многу женствен и многу секси.

 1. Смеењето

Жените кои не се плашат да ги покажат своите емоции секогаш ги придобиваат срцата на мажите.

 1. Смислата за хумор

Кога мажите ја опишуваат совршената жена, секогаш ја споменуваат и нејзината смисла за хумор. Мажите сакаат кога жената знае да се шегува.

 1. Заморот

Оние жени кои изгледаат ненаспано и преморено, не се привлечни за мажите. Тие преферираат свежи жени, кои спијат доволно и се полни со енергија.

 1. Копнежот

Живееме во свет кој постојано се менува. Затоа сите ние водиме брз и динамичен живот. Пасивноста и мрзеливоста кај жената се нешта кои мажите ги сметаат за одбивни.