Љубов и Секс

Кршење кревет, паѓање под туш- Несреќи за време на секс

Кршење кревет, паѓање под туш- Несреќи за време на секс

Без разлика колку и да е добар на сексот, луѓето не се осигурани од несреќи во моментите на интимност. За среќа, тие можат да се избегнат, а според експертите, жешките парови треба „давозат по нежно“, пишува Дејли Стар, цитиран од Монитор.

Бурните страсти во кревет носат голем број ризици, од помали несреќи како што се прскања на тетиви или грчеви до посериозни, како што се паѓање или губење на свеста.

Тоа е паѓањето од партнерот или од креветот е посочено како најчеста сексуална несреќа од страна на 75% од учесниците во анкетата на ОнБај, која опфати 2544 лица, јави БТА.

Следната најчеста „катастрофа“ во моментите на интимност, споделена од 71 процент од испитаниците, е „слушањето чекори“ од членовите на семејството. 58% од лугето занесено од страста признаваат дека кршат кревет или друг мебел. Најмал процент од учесниците – пет проценти, велат дека ја изгубиле свеста за време на сексот.

Други сексуални несреќи пријавени од испитаници вклучуваат грчеви, сперма во окото, паѓање под туш, модринки, приклештување меѓу предмети, изговарање на нечие друго име или заглавув ање на сексуалната играчка.

извор: ММС
фото: bilalozcan.com