Љубов и Секс

Колку пати неделно жените навистина сакаат секс?

Колку пати неделно жените навистина сакаат секс?

Теоријата дека само мажите се иницијатори на секс е веќе минато.

Најнова студија покажа дека 75 проценти од жените сакаат секс минимум трипати неделно. Од 5.000 жени само 46,8 проценти изјавиле дека се задоволни од сексуалниот живот, додека 53,2 проценти сакаат почесто да имаат сексуални односи.

Што се однесува до оргазмот, околу 38,6 проценти од жените доживуваат оргазам барем еднаш во секој сексуален чин, 23,8 проценти често доживуваат, 16,2 проценти повремено, додека 10,2 проценти редовно имаат повеќекратни оргазми. Дури 8,4 проценти од жените ретко доживуваат оргазам во сексот со партнерот, а само 2,8 проценти никогаш.

Како останати фактори се наведени комуникацијата, редовната сексуална активност, воведувањето новитети и разноликоста.

Се покажа и кои негативни фактори влијаат на сексуалниот живот на жените. Тоа се: стресот (39,2%), лош однос со партнерот (28,2 %), несигурноста поради физичкиот изглед (20%), грижата околу мали деца (11,8%).

извор: кајгана