Љубов и Секс

Каков отпечаток – таков впечаток! (ФОТО)

Каков отпечаток – таков впечаток! (ФОТО)

Старата изрека вели:  „Нема втора шанса, за прв впечаток“! И навистина искуството не учи дека е така! За многу нешта… Ако не и за се’!

Добро, не дека не постои „поправен испит“, ама сепак… Ако уште од прва се покажеш, па стекнат мислење дека те бива… Работата ти е завршена. ќе тераш на долги стази! Рековме во многу нешта, па и во „тоа пустињето“, што културно го викаат водење љубов, стручно секс, а народски е…е. Еееее… тоа де!

Таму најмногу важи, оној што го викат кумановци: „Какво радување – такво сеќавање“.  Или автомеханичарски речено: „Каков потисок – таков утисок“. Или:  „Каков отпечаток – таков впечаток! – најлитературно кажано. Што сликовито прикажано би изгледало отприлика – вака: