Љубов и Секс

Како да го „натерате“ партнерот да ве слуша?

Како да го „натерате“ партнерот да ве слуша?

Мажите едноставно не знаат да слушаат, но со помош на овие едноставни „финтици“ ќе ве сослушаат внимателно.

Не разговарајте додека е фокусиран на нешто друго

Еве зошто: мостот на комуникација помеѓу двете хемисфери во машкиот мозок е помал во однос на женскиот мозок. Мултитаскингот не им оди од рака.

Прашајте го за мислење

Секој пат кога ќе започнете разговор барајќи совет или мислење за одредена тема, неговиот мозок автоматски го означува како нешто важно, така што тој внимателно ќе ве слуша.

Преминете на главното

Слушањето на вибрациите на женскиот глас за мажите е комплексно, па затоа го користат делот од мозокот со кој интерпретираат музика. Бидете директни, за да го разбере она за кое зборувате.

извор: Кајгана