Љубов и Секс

Истражување: Ова се најчестите машки фетиши за 2020-та година

Истражување: Ова се најчестите машки фетиши за 2020-та година

Мажите овојпат ги откриле своите сексуални тајни и фетиши кои што ги поседуваат во себе.

Сексуалниот фетишизам или фетишите претставуваат сексуално возбудување кое што е изразено кон одреден дел од телото, предмет или пак некаква ситуација.

Фетишите се едни од оние „табу теми“ за кои што ретко се зборува.

Постојат различни видови фетиши, а тие во секој случај предизвикуваат различни сексуални возбудувања.

Иако некои од луѓето можеби фетишите ги сметаат за нешто чудно, тие всушност се нормална појава.

Анкетата која што била спроведена во Германија, а во која биле вклучени голем број мажи, покажува кои се најчестите фетиши кај мажите за 2020-та година.

Пет од одговорите најмногу се повторувале, па токму тие се најчестите машки фетиши за 2020-та година:

1. Стапала;
2. Костими;
3. Садо мазо;
4. Женска доминација;
5. Уринирање во текот на сексуалниот однос.

извор:кармин/точка.ком.мк