Љубов и Секс

Истражувањата покажаа дека четириесеттите се идеални години за водење љубов

Истражувањата покажаа дека четириесеттите се идеални години за водење љубов

Во студијата во која учествувале 828 испитаници, било заклучено дека четириесеттите се најдобри години за водење љубов.

Како што покажало истражувањето, луѓето во дваесеттите години имаат повеќе односи, но луѓето во четириесеттите години навистина повеќе уживаат во нив. Причината за тоа е фактот дека четириесетгодишниците имаат поголемо искуство, помалку комплекси, поголема самодоверба, тие знаат што сакаат и не се срамат од звуци или движења … Сè на сè, односите се порелаксирани, а со тоа и подобри.

Водењето љубов на таа возраст е исто така добро затоа што се одвива во брак или сериозна врска, што значи дека има доволен степен на знаење и доверба, како и дека никој не мора да ги крие своите фантазии и желби.

Покрај тоа, постарите жени постигнуваат оргазмам полесно и побрзо. Една студија открила дека 40% од 20-годишните жени анкетирани имаат проблеми со постигнување оргазам, додека само 20% од жените во четириесеттите години имаат таков проблем.

извор:popara.mk