Љубов и Секс

Еве зошто мажите сакаат да лажат за бројот на сексуалните партнерки

Еве зошто мажите сакаат да лажат за бројот на сексуалните партнерки

Врската го има оној момент кога еден од партнерите го поставува прашањето – со колку луѓе дотогаш сте спиеле?

Па, да … тогаш настапува чудесното броење …

Иако е почеста ситуацијата мажите да имаат поголем број поранешни женски партнерки во ракавот, новото истражување покажува дека тие сепак знаат да го преувеличат својот вистински број.

Во исто време, жените дополнително го намалуваат нивниот број на партнери и оваа разлика е доста висока.

Научниците од Универзитетот во Глазгов се одлучиле да ја испитаат разликата во бројот на партнери со кои мажите и жените спиеле, вистинскиот број.

Како примерок, беа земени 15.162 луѓе на возраст од 16 до 74 години, од кои мажите спиеле, како што велат, во просек со 14 жени, а жените со седум мажи.

Првата причина е желбата да се покажат екстремни броеви за да покажат поголема машкост, па затоа обично го заокружуваат бројот во целина и го зголемуваат.

Втората е желбата на жената секогаш да го брои точниот број на партнери и ретко да го зголеми, можеби само да го намали.

Последна причина е различниот став на мажите и жените за “casual” или “one night stand” сексот.

Жените поретко го фалат таквиот секс, затоа мажите со кои го практикувале честопати ги исклучуваат од листата.

извор:попара.мк