Љубов и Секс

Еве зошто мажите ги напуштаат своите жени

Еве зошто мажите ги напуштаат своите жени

Дали е вистина дека мажот што ја сака својата жена никогаш нема да ја напушти?

Една жена го прашала мудрецот, кралот Соломон: „Ако човек сака жена, дали некогаш ќе се врати дома?“

Мудрецот одговорил: „Ако човек сака, тој нема да замине!“

Љубовта нè тера да ги затвораме очите кон очигледното, затоа што ако мажот заминал, ја оставил својата сопруга, тогаш е очигледно дека тој не ја сака.

Филозофот, Омар Кајам напишал:

„Можете да заведете маж што има жена.

Можете да заведете човек кој има aубовница.

Но, не можете да заведете маж

кој има сакана жена“.

Но, тоа не е лесно. Сигурно знаете семејства во кои сопругот е суво злато, а жената е опасна и лута … Тој ја држи како „малку вода на дланката“, додека таа измислува, води инает, бара.. А човекот страда и молчи и се однесува како покрај себе да го има најубавото суштество на планетата …

Кога еден маж ја напушта куќата, остава жена, тоа не е само еднострана приказна. Има вина и од двете страни.

„Дури и најверната и љубезна личност ќе се умори од чекање ако неговата сопруга се однесува кон него ладно и рамнодушно. На мажот му е потребна поддршка и разбирање. Тој сака да се врати дома кај својата сакана сопруга после работа, каде што е мирно, пријатно, каде што може да се опушти…”

Царот Соломон за ова рекол:

„Подобро е да се живее во пустина отколку со лута жена. Мислам дека тоа е главната причина зошто мажите ги напуштаат своите жени. Можете да сакате, но ќе страдате. Мажот нема да страда засекогаш и да живее таму каде што е болен. “

извор: Попара.мк