Љубов и Секс

Еве кои денови жените се најрасположени за водење љубов

Еве кои денови жените се најрасположени за водење љубов

Дами, доколку не сте расположени за секс овој викенд, може да воздивнете, бидејќи најновото истражување вели дека постои врска помеѓу водењето љубов и деновите во неделата или месецот.

На женското либидо влијаат разни надворешни, но и внаатрешни фактори, додека машката желба за секс изгледа дека секогаш е иста, силна и изразена.

Доколку мислевте дека жените се расположени за секс само за викент, тогаш се лажете. Всушност се работи за специфични денови во месецот.

Либидото е најсилно непосредно пред и за време на плодните денови, поточно, многу брзо по завршувањето на „оние денови“.

Меѓутоа, освен хормоните, на желбата за секс влијае и цела низа на фактори, а меѓу останатото и кој ден е во неделата. Истражувањето спроведено со слободни и жени во сериозни врски, открило дека слободните жени најчесто водат љубов во понеделник, додека оние кои се во врска, акцијата ја оставаат за петок или сабота.

извор: точка.мк