Љубов и Секс

Еден во мислите друг во постелата: Дали сте сигурни за сексот за една вечер?

Еден во мислите друг во постелата: Дали сте сигурни за сексот за една вечер?

“Инцидентниот” секс не мора да биде голема работа, но дали сте сигурни дека ќе можете да се справите со емоциите откако се ќе заврши? Пред да се впуштите во такво нешто, бидете сигурни дека сексот за една вечер е токму она што го сакате..

Вашата перспектива е (можеби) различна од неговата. Мажите и жените се допрени од емоциите на поинаков начин. Многу помалку жени од мажи, всушност, можат да имаат обичен секс без емоционална посветеност и да си заминат неповредени. За оние кои не можат, секогаш постои опасност емоционално да се повредат. Пред да се препуштите на моментот, размислете внимателно дали можете да се справите со тоа без последици, исто како и тој.

Пораката што не сакате да ја испратите.

Ако еден дечко ве привлекува, сте постигнале одлична комуникација, тогаш тој може да се обиде да види колку далеку може да оди. Ако сексот се случи прерано, тој ќе се прашува дали сте завршиле во кревет и со други момци веднаш, како и со него. Знаеме дека ова е лицемерно и дека станува збор за двојни стандарди, но истражувањата покажаа дека колку порано „се препуштите“, толку помалку мажите ќе планираат сериозна иднина со вас.

Честопати, “обичниот” секс е одраз на претходните болни врски и раскинувања, и затоа не сакате да бидете исто толку повредени како и во долгата врска. Веројатно, сè уште негувате чувства кон поранешниот и се обидувате да се ослободите од нив со промена на повеќе партнери. Размислете за тоа кога ќе користите “обичен” секс за да ја пополните празнината. Исто така, знаеме дека веројатно бегате исплашени за да не се повредите повторно. Паметно е да расчистите сè во врска со минатото за да можете слободно да барате забава во соседството.

извор:попара.мк