Љубов и Секс

Дали сексот решава расправии?

Дали сексот решава расправии?

Секој има различен метод за справување со проблеми. Некој си заминува од просторијата, друг вреска, трет плаче. Некои партнери го игнорираат проблемот и се фрлаат на жесток секс. Некои луѓе едноставно ги лечат фрустрациите водејќи љубов, но дали сексот е вистинското решение?

Најновите истражувања велат дека жените не сметаат дека сексот е правилно решение за секоја расправија додека мажите сакаат орален секс за да се смират од нервозите.

Поголемиот дел од испитаните жени изјавиле дека повеќе сакаат да разговараат за проблемите и здраво да се изнаплачат во прегратката на својот партнер отколку да имаат секс и да заборават на проблемите без извинување од партнерот.

Подароците биле посакувани и од мажите и од жените, но мажите биле оние кои повеќе купувале подароци за да се искупат.

Мажите изјавиле дека сакаат партнерка која нема да ги вознемирува и ќе биде отворена а секси решенија при расправии, а жените барале партнер кој ќе знае емотивно да се поврзе со проблемот и трезвено да го реши.