Љубов и Секс

Дали мажите навистина изневеруваат со поубави жени?

Дали мажите навистина изневеруваат со поубави жени?

Штом вакво прашање во насловот, веќе го насетувате одговорот. Иако долго се веруваше дека мажите ги изневеруваат своите сопруги/партнерки со поубави и позгодни жени, едно тазе истражување покажува дека во реалноста е сосема обратно.

Излегува дека мажите, кога изневеруваат, не гледаат на убавина. Всушност, повеќето од мажите кои ги изневериле своите сопруги признаваат дека тоа го направиле со личност која физички им е помалку привлечна од сопругата. Истражувањето покажува дека наместо убавината, на мажите поважно кај љубовницата им е страственоста, нежноста и вниманието што им го посветува.

Според студијата, мажите се свесни дека нивната жена е позгодна и поубава уште пред да ја изневерат. Само 30% рекле дека сопругата ја изневериле со помлада жена, а само четвртина (25%) рекле дека нивната љубовница е поубава од сопругата.

Интересно е што и жените го имаат истото мислење за нивните љубовници, со таа разлика што додаваат дека нивниот љубовник воглавно е во подобра форма, и дека повеќе ги цени од мажот.

извор: Курир.мк