Љубов и Секс

Дали ако еднаш изневерил тоа ќе го направи повторно?

Дали ако еднаш изневерил тоа ќе го направи повторно?

Ако партнерот изневерувал во претходната врска за да биде со вас, големи се шансите дека ќе ве изневери и вас.

Џош Фостер, автор на студијата и професор на универзитет во Алабама, го потврдил овој заклучок и рекол:

„Поединци кои новата врска ја започнале со изневерување на поранешниот партнер, се помалку посветени, помалку задоволни и помалку се вложуваат во љубовниот однос од оние кои врската не ја почнуваат со неверство.“

Резултатите исто така покажале и дека повлечените луѓе, за разлика од оние кои се отворени и друштвени, многу повеќе се склони да ја прекинат постоечката врска поради нов партнер и дека многу често имаат непосакувани карактеристики, како ароганција, егоизам и себичност и воглавно се социјално пасивни.

Значи, заклучокот е јасен – изреката: „Ако еднаш изневери, секогаш ќе изневерува“ е апсолутно точна!

извор:точка.ком.мк