Љубов и Секс

“Cат” позата го полуде светот бидејќи доведува до неверојатно интензивен оргазам

“Cат” позата го полуде светот бидејќи доведува до неверојатно интензивен оргазам

Постојат пози во сексот кои гарантираат врвен оргазам кај двата партнери. Според мислењето на сексолозите, “CAT” позата е најдобра за жени кога станува збор за постигнување на оргазам.

Називот на оваа поза потекнува од “Coital Alignment Technique”, но не грижете се бидејќи не е толку комплицирана како што звучи.

Станува збор за поза која подразбира совршено сексуално усогласување за и двајцата партнери да го достигнат врвот.

Оваа поза е слична на мисионерската: жената лежи на грб додека мажот е врз неа. При секое движење надолу, жената треба да ги собира и стиснува своите нозе. Карлиците на партнерите треба да бидат на исто ниво. Мажот ги поместува колковите напред-назад, додека жената се движи по неговото темпо. Поентата на “CAT” е стимулација на женската главна ерогена зона – клиторис.

Ако се прашувате зошто оваа поза е посебна за жените, одговорот е следен: поинтензивната стимулација на клиторисот ја зголемува веројатноста за оргазам за дури 56 отсто. Доколку имате проблем со постигнување на оргазам, испробајте ја оваа поза – можеби токму таа ќе ви го овозможи вистинското задоволство.

>