Љубов и Секс

5 најопасни пози кои морате да ги пробате

5 најопасни пози кои морате да ги пробате

Сексот е релаксација, задоволство, среќа и уживање. Доколку верувате дека сте подготвени  да пробате акробатски секс или барем се обидувате да ги изведете следните пет најопасни пози, се разбира, се си има свој ризик!

Буквата х

Во оваа поза телата ја прават буквата Х, мажот стои, а жената се држи на рацете така да лицето и е спротивно од мажот и се чини како да лебди. Ова е изводливо ако партнерот е силен а партнерката помала. Во оваа поза треба да се концентрирате повеќе на одржување на рамнотежата.

Мост

Само гимнастичар може да ја изведе оваа позиција. Партнерот мора да направи мост  а партнерката внимателно да се движи притoа да внимава да не го повреди грбот на партнерот.

Танга

Многу жени ќе ги заболи вратот од самата помисла, но кој сака…. партнерот стои,  а партнерката виси во воздухот, странично, така едната нога и е меѓу нозете на партнерот, а другата меѓу струкот на мажот и со едната рака се потпира на подот.

Бодибилдер

За почеток обидете се со полесна опција, така да партнерот се допира до зидот и стои држејќи ја жената во раце така што нејзините нозе се прави со неговите гради и се наведнати над грбот. Потешкиот начин е мажот да се одалечи од зидот.

Свиткана нога

Мажот лежи со свиткани нозе во воздух, а жената стои така што нозете на партнерот се околу половината користејќи ги за одржување на рамнотежа и стојат на прсти. Оваа поза не звучи толку опасно но може да резултира со повреда на пенисот ако партнерката падне на задникот.