Љубов и Секс

4 клучни причини поради кои некои од жените не уживаат во сексуалниот однос

4 клучни причини поради кои некои од жените не уживаат во сексуалниот однос

Еден дел од жените не уживаат во сексуалниот однос онолку колку што сакаат. Причините за тоа можат да бидат различни, од емоционални до физички.

Потенцијалните причини можат да бидат овие:

1. Недоволно предигра
Предиграта често е една од најважните фактори за уживање во сексот. Исчекувањето и напнатоста целата приказна ја прават да биде повозбудлива. Меѓутоа, можеби ќе ви биде потребно повеќе време да уживате во ситуацијата и во задоволството кое што ја носи предиграта.

2. Болни односи
Болните односи можат да бидат последица на инфекција, вагинална сувост и многу други причини. Стравот од болка кој што се појавува во текот на крвотокот, исто така е и недостаток на задоволство во текот на сексот, но исто така може да доведе и до недостаток на желба за секс.

3. Неможност од сексуално возбудување
Женското пореметување за сексуално возбудување е медицинска состојба која што вклучува изоставување од реакција на сексуална стимулација. Исто така може да се појават и емоционални или физички проблеми како на пример оток, инфекција, депресија, тегоби итн.

4. Неможност за постигнување оргазам
Често се зборува и за фактот дека поголемиот дел од жените не постигнуваат оргазам толку многу лесно. Тоа може да биде последица на било кој од горенаведените елементи. Едно истражување покажало дека тешкото постигнување оргазам е најчестиот сексуален проблем кој што се појавува кај жените, а кај нив предизвикува некој вид аверзија кон сексот.

извор:точка.ком.мк