Радио Милева
„Тешко ми паѓа“

Лепа Брена исплашена поради војната меѓу Русија и Украина: „Ќе биде многу тешко“

Лепа Брена исплашена поради војната меѓу Русија и Украина: „Ќе биде многу тешко“

Клубот „Касино“ прослави 10 години постоење, а Лепа Брена одржа настап.

Пред настапот, Брена проговори за војната меѓу Русија и Украина.

-Не сакам да го коментирам тоа. Искрено, многу пејачи сакат да се покажат паметни и информирани. Лично, многу тешко ми паѓа секоја политичка или воена вознемиреност бидејќи тоа на Балканот го доживеавме неколку пати и сите не вознемирува. Се тоа ќе влијае на економијата, на цената на гасот, на нафтата, на нашите животи, на миграција на луѓето. Кога ќе случи нешто такво доаѓаат тешки економски и политички миграции, изјави Брена.

Инаку, Јелена Карлеуша исто така се огласи по повод нападот на Русија врз Украина.

-Смирено поминувам низ транзиција од анксиозност предизвикна од пандемија до анксиозносот предизвикана во војна, напиша Јелена.

фото: shutterstock/srbija danas/Saša Džambić

Останати вести од Радио Милева