Ништо лично
ништо лично

Лекциите на Мила

Лекциите на Мила

„Што ќе учат идните првачиња?“ дидактички се самозапрашала министерката за образование па понудила неколку битни наставни цели за најмладите ученици. За да не ги научиме уште од сега да читаат само наслови, ние пак, нудиме неколку примери за разработка и подлабоко разбирање на наставните цели, со еден интегрален пристап кон проблематиките.

Од Фејсбук профилот на министерката Царовска:

Предлози за разработка на наставните цели:

ДА ГИ ПОЧИТУВАМ СИТЕ ДРУГАРЧИЊА ПОДЕДНАКВО:

ДА СЕ ГРИЖАМ ЗА ЖИВОТНАТА СРЕДИНА, ЖИВОТНИТЕ И РАСТЕНИЈАТА:

ДА НАУЧАМ ДЕКА ДЕВОЈЧИЊАТА И МОМЧИЊАТА СЕ ЕДНАКВИ:

ДА ПРЕПОЗНААМ ШТО Е ЛАГА, А ШТО ВИСТИНА:

ДА НАУЧАМ ДЕКА СИТЕ ПОДЕДНАКВО ЈА САКАМЕ НАШАТА ДРЖАВА, БЕЗ РАЗЛИКА НА КОЈ ЈАЗИК ЗБОРУВАМЕ ДОМА:

…Така Мила? Фала многу!

Извор: Пренесено од Off.net.mk

Останати вести од Ништо лично