Промотер

„Легато бенд“ преработија грчки хит со македонски текст во свој стил – „Без тебе“ (ВИДЕО)

„Легато бенд“ преработија грчки хит со македонски текст во свој стил – „Без тебе“ (ВИДЕО)

„Легато бенд“ е познато дека царуваат“ во струмичкиот крај,  правејќи посебен „штимунг“ на семејните веселби и свадбите и  се отворени и  кон секоја публика и секој музички жанр. Ова последново се однесува и на нивниот нов музички хит “Без тебе” кој како освежување ни доаѓа во деновите кога полека го испраќаме летото.

По тој повод, вокалот на групата Ристе Гавровски задоволно ќе каже:

„За овој стил на песна размислувавме откако почнавме да соработуваме со ноќните клубови, кафулиња и локали, па затоа сакавме да направиме песна со свеж и летен ритам, нешто што би се слушало секаде и во секоја пригода на радио, во локалите, кафулињата… Оргиналната музика е всушност една позната грчка песна, за која ги купивме авторските права, па за новиот аранжман се погрижи добро познатиот Иле Спасов кој зад себе има изработено повеќе македонски хитови, а текстот го напиша Огнен Неделковски. Што значи дека ги одбравме според нас најдобрите.

Во видеоспотот е прикажана  бурна љубовна приказна на двајца млади во која улога имаше моделот Елена Ѓорговска, во заеднички кадри заедно со останатите членови од групата „Легато“.

За снимањето и монтирањето на видео записот се погрижи Ѓорги Вацев заедно со неговите асистенти, а локациите на кои се одвивало снимањето е соседна Грција и  Битола. Песната е направена со многу оптимистички очекувања дека ќе успее да остави трага кај слушателите и општо во нашето секојдневие.

Као звучи и изгледа кога „Легато бенд“  пејат „Без тебе“ проследете во продолжение:

Останати вести од Промотер