Мегафон

Кралски концерт со Камерниот оркестар на Битола

Кралски концерт со Камерниот оркестар на Битола

Камерниот оркестар на Битола и „Ројал фри сингрс“ од Виндзор ќе одржат концерт во Центарот за култура во Битола, кој ќе се одржи в недела, 27 мај, со почеток од 20.00 часот. Диригент ќе биде маестро Бенедикт Ганер, а придружник Џон Чентри, додека како солисти ќе настапат Сузан Пигот (сопран) и Џереми Ендрус (баритон).

На концертот ќе бидат изведени дела од композиторите Џон Рутер, Вилијам Вилкокс, Пјетро Масгањи, Драган Шуплевски и други. Влезот е бесплатен.