Радио Милева
Не кани ме... или покани ме?

Крал без круна и дијамант: Денес над Македонија се раѓа… ново дуо од соништата? (ФОТО)

Крал без круна и дијамант: Денес над Македонија се раѓа… ново дуо од соништата? (ФОТО)

Едниот важи за  македонски фолк бисер. За еден од најдобрите македонски фолк пејачи на сите времења. жива легенда на македонската естрада, кој иако не така возрасен, зад себе веќе си обезбеди место во историјата и музичките фолк антологии иако има уште долго да пее.

Другиот нешто слично како првиот, само од друг правец, од тотално друг жанр. ДЈ, ар ен би изведувач, една половина  од најпопуларното македонско дуо.

на првиот народната музика и фолклорот му се во вените, на другиот ар ен би-то и рапот му се во генетскиот код. И замислете сега кога ќе се спојат навидум такви два „неспоиви спојки“ , македонскиот фолк „крал без круна“ и македонскиот „ар-ен-би дијамант“ се добива… Или поточно, денес над Македонија се раѓа… ново музичко дуо од соништата?

Миле Кузмановски и Панчо – ДНК заедно во нов проект? Или само пријателска средба, срдечен поздрав и добра пријателска дружба?

Останати вести од Радио Милева