Љубов и Секс

Конечно и жените да уживаат: Изменетата „doggy“ поза точно според женскиот вкус

Конечно и жените да уживаат: Изменетата „doggy“ поза точно според женскиот вкус

Популарната Doggy поза е попопуларна кај мажите отколку кај жените, затоа што навистина не ја поврзуваме со женски оргазам.

Сепак, не е на одмет да пробате модифицирани пози само за женско задоволство. Партнерот лежи на грб, а жената седи на него и гледа во неговите нозе. Таа се потпира на рацете и го спушта задникот, па тој влегува во неа.

Технички, жената е горе и ги контролира темпото и длабочината на пенетрација, и таа е во совршена положба да ја стимулира Г-точката. Жената се наведнува назад и се движи напред и назад и нагоре и надолу. Може да ги собере нозете и за поинтензивно чувство бидејќи вагината ќе биде потесна во таа положба, па затоа пенисот ќе биде „подебел“.

извор:попара.мк