Љубов и Секс

Колку жените всушност сакаат да трае сексот? Експертите го имаат одговорот

Колку жените всушност сакаат да трае сексот? Експертите го имаат одговорот

Додека мажите обично можат да доживеат само еден оргазам во сексот, жените имаат пократко време на опоравување и можат да доживеат повеќе.

Понекогаш можете да слушнете луѓе како се шегуваат за тоа колку издржува некој во кревет, обично мажите се натпреваруваат со тоа. Но, колку трае сексот за жените е комплексно прашање затоа што комбинира многу претпоставки за тоа што е вклучено во сексот, колку се важни оргазмите и како всушност функционира женскиот оргазам.

Студија од 2020 година покажа дека просечното време на жените за да постигнат оргазам за време на секс со мажи е 13,41 минути. Значајно е што тие обично бараа сексуална активност која не се сведува на пенетрација. Сепак, нема просечно време колку една жена издржува во кревет. Додека мажите обично можат да доживеат само еден оргазам во сексот, жените имаат пократко време на опоравување и можат да доживеат повеќе.

Сексот исто така не мора секогаш да завршува со оргазам. Можеби е задоволително да се постигне оргазам за време на сексот, но оргазмите воопшто не се потребни за целосно сексуално искуство.

Колку жените сакаат да трае сексот?

Нема одредено време колку треба да трае сексот за да бидете задоволителен за жените. Истражувањето спроведено меѓу 3.836 лица открива дека жените во просек сакаат сексот да трае 25 минути и 51 секунда, иако повеќето од нивните средби траеле помеѓу 16 и 17 минути.

Но, според сексуалните терапевти, идеалното времетраење на вагиналниот однос е помеѓу седум и 13 минути. Помеѓу една и две минути е премногу кратко, три до седум минути се доволни и 10 до 30 минути е премногу долго.

Иако анкетите и студиите се одлични извори, тие не го кажуваат искуството на сите. Најдобар начин да откриете колку долго жената сака да трае сексот е да ја прашате.

извор: попара.мк