Живот и Стил

Колку стомачни до рамен стомак? Одговорот зависи од 1 фактор, еве што советуваат експертите

Колку стомачни до рамен стомак? Одговорот зависи од 1 фактор, еве што советуваат експертите

Стомачните се насочени кон стомачните мускули и создаваат напнатост за да го олеснат процесот на топење на мастите. Оние кои сакаат потенок струк треба да вклучат стомачни во својата рутина бидејќи тоа е една од најдобрите вежби за согорување на салото на стомакот.

Но, колку стомачни треба да направите за рамен стомак? Одговорот на ова прашање е тешко да се даде бидејќи е субјективен.

Резултатот може да се разликува од личност до личност бидејќи зависи од количината на масни наслаги на стомакот. Иако нема значајни докази, се сугерира дека се потребни 250.000 стомачни за согорување на половина килограм маснотии.

Тешко е да се направи за кратко време, па препорака на фитнес експертите е да се започне со 10 до 12 повторувања низ три серии дневно.

Дополнително, за да вклучите други мускули, можете да пробате варијации на стомачни, како што се коси стомачни, обратни стомачни, руски пресврти и стомачни со велосипед.

Извор: Попара.мк