Љубов и Секс

Колку сантиметри си додаваат мажите кога лажат за должината на пенисот?

Колку сантиметри си додаваат мажите кога лажат за должината на пенисот?

Многу мажи лажат за должината на својот пенис, а сега е откриено и колку сантиметри си додаваат.

Студијата објавена во „The Canadian Journal of Human Sexuality“ покажа дека 63% од мажите имале орален секс како дел од нивниот последен однос, додека само 44% од жените можеле да го кажат истото.

Дополнително, неофицијалната анкета на „New York Post“ покажа дека најчестите причини за одбивање на орален секс се:

„Тоа навистина го правам само ако девојката/жената ми е долгогодишна партнерка“, „Ме боли вратот“ и „Едноставно не е мој стил“. Сепак, се покажува  дека мажите навистина уживаат, но не се трудат да им го пружат истото задоволство на жените.

Интересно е тоа што мнозинството жени изјавиле дека тоа е во ред, иако не сакаат да им даваат орално задоволство на своите партнери, а истакнале дека не им паднало на памет да ги одбијат своите мажи кога станува збор за оралното задоволство.

Лажење за големината на пенисот

Друго истражување покажа дека секој четврти маж лаже за големината на својот пенис, а 75% од жените откриле дека тоа го прави мажот многу одбивен.

Мажите во просек биле „виновни“ за преувеличување на должината на пенисот за 5 до 6 сантиметри, додека просечната потврдена големина на пенисот е 15 и пол сантиметри. Речиси половина од мажите исто така признале дека земале лекови, вклучително и вијагра, во обид „да ги оправдаат очекувањата“.

Извор:Кајгана.мк