Живот и Стил

Колку калории треба да внесувате за да билдате мускули?

Колку калории треба да внесувате за да билдате мускули?

За да почнете да билдате мускули треба да се посветите на тренинзи за сила и да ги стимулирате сите групи мускули, со прогресивно зголемување на отпорот со секој нареден тренинг.

Но, работата не завршува во теретаната. Треба да внимавате како и кога се храните, дали доволно спиете и дали пиете доволно вода. Исто така е важно да ги испланирате одморите меѓу тренинзи.

Мускулите растат и кога не сте во теретана!

Има три фактори што влијаат во одредувањето колку калории треба да внесувате за оптимално билдање мускули: возраст, висина/тежина и ниво на активност.

Доктор Ентони Балдузи ја образложува оваа комплексна тема во детали:

извор:курир.мк