Живот и Стил

Колку изнесува вистинската мерка на протеини ако сакате да ослабете?

Колку изнесува вистинската мерка на протеини ако сакате да ослабете?

Експертите веќе одамна форсираат протеини кога е во прашање диета. Ако имате намера да ослабете тогаш тоа е клучно, бидејќи протеините го држат под контрола гладот и даваат подолго чувство на ситост. А колку протеини по оброк е потребно за постигнување на задоволувачките резултати?

Диетичарот Лесли Лангевин вели дека 20 до 30 грама протеин е вистинска мерка ако сте на диета.

-Ова е препорака за сите, од 19 до 70 години. Во просек на луѓето им е доволно околу 46 грама протеин дневно. Секако, активностите не се исти кај сите поединци, но ова е некоја средна вредност, вели Лангевин.

Таа посочува дека токму таа количина организмот може да ја апсорбира.