Љубов и Секс

Колку е важна големината женскиот полов орган?

Колку е важна големината женскиот полов орган?

Многу се зборуваше за тоа дали големината на пенисот е важна, па еве дојде време да ја отвориме и темата за која и не се зборува баш многу. Треба да се знае дека и големината на вагината е важна!

Големината на вагината влијае на сексуалното задоволство и се тоа е многу убаво објаснето во познатата книга Камасутра. Значи, големината е важна – и кај двајцата партнери.

Камасутра мажите ги опишува како, слон, бик и зајак, а жените како слоници, кобили и срни, при тоа се мисли на големината на половиот орган.

И додека за некого ќе бидете претесни, а за некого прешитоки не грижете се, не е проблемот до вас, едноставно тоа е анатомија.

Тука секако можеме да го спомнеме и новото истражување на една професорка кое покажало дека и одалеченоста помеѓу клиторисот и вагината може да одреди колку долго жената ужива во сексот и уште колку ќе и биде потребно за да доживее оргазам.

Анализата на професорката покажала дека жените кои имаат поголема одалеченост на клиторисот од вагината многу тешко стигнуваат до оргазам или пак воопшто и го немаат.

Ако жената е загрижена во врска со големината на нејзината вагина тогаш треба да го посети гинекологот. Некои веруваат дека вагината се зголемува доколку се има премногу секс, но сето тоа е вистинска глупост.

Без оглед колку имате секс вагината нема да се зголеми.

На жалост, тоа не важи и за породувањето, така што колку повеќе деца ќе има жената, толку се поголеми шансите вагината да се зголеми.

Тоа е главно бидејќи породувањето влијае на мускулите, а вагината во таквите случаеви станува поопуштена. Но, постпородилните вежби можат да помогнат мускулите кај вагината да останат цврсти.

извор:боза.мк