Љубов и Секс

Колку често имаат секс луѓето кои се во брак, а колку оние во врска?

Колку често имаат секс луѓето кои се во брак, а колку оние во врска?

Ако се прашувате колку често другите имаат секс и дали вашиот сексуален живот е „нормален“, во продолжение одговорот.

На сексуалниот живот влијаат голем број фактори, меѓу кои возраста, здравјето, сексуалната желба, начин на живот… Не е навистина важно дали сте биле во врска само неколку месеци или сте биле заедно со години.

Нормално е понекогаш да размислуваме дали нашиот сексуален живот е нормален во однос на другите и не е многу учтиво да ги прашуваме другите „еј, колку често имаш секс?“.

Дури и да прашате, прашањето е дали ќе добиете искрен одговор.

За среќа, не треба да барате од никого да знае како стоите во однос на просечните парови, бидејќи тоа го откри истражувањето спроведено во Велика Британија од компанијата Hot Octopuss.

Досега, 758 парови дале одговори, а излегува дека просечните парови имаат односи еднаш неделно.

Поточно, 50 проценти од луѓето кои имаат личност за секс уживаат во односи еднаш неделно, додека оние кои се во врска го прават тоа почесто – околу 38 проценти од нив имаат секс на секои неколку дена.

Истражувањата покажале дека 29 проценти од луѓето кои не се во врска не се многу сексуално активни, па 15 проценти од нив имаат секс еднаш на две недели.

За оние кои се во брак, 29 проценти од нив имаат односи еднаш неделно, што е нешто поретко во споредба со луѓето кои се во врска.

извор: локално.мк