Живот и Стил

Кој прв ви влезе дома по Нова Година? Само лице со ваков опис носи среќа

Кој прв ви влезе дома по Нова Година? Само лице со ваков опис носи среќа

Постојат разни новогодишни верувања, па покрај црвените парчиња од гардаробата, за кои сите знаат, важно е кој прв ви влегува во домот по Нова Година.

Се верува дека тоа треба да биде висок и згоден маж кој не доаѓа со празни раце.

Некои верувања пак велат дека е важно каква особа ќе ви дојде на гости за Божиќ- каква е личноста таква ќе ви биде годината.

Она што е уште поважно, е да не изнесувате ништо од домот бидејќи тоа претставува лоша среќа.

Бидете внимателни и немојте ништо да скршите во домот за време на празниците.

Јадете леќа која се смета за среќна храна, затоа што има иста форма како и паричките.

извор: Курир.мк