Љубов и Секс

Кој повеќе изневерува – мажите или жените?

Кој повеќе изневерува – мажите или жените?

Познато е дека двата пола имаат тенденција да ги изневеруваат своите партнери, но кој го прави тоа повеќе…

На ова прашање се обиде да даде одговор на YouTube каналот Simple Pickup. Не беше спроведено научно истражување, туку беше направена мала видео анкета. Прашањето им било поставено на припадниците на двата пола и нивните одговори биле доста интересни.

Секој од испитаниците го објасни својот одговор и влезе во кратки дискусии со својот партнер кој има спротивно мислење.

Испитаниците се согласиле дека и двата пола изневеруваат. Мажите признаа дека имаат можности да ги изневерат своите поубави половини и дека некои тоа го направиле неколку пати. И жените го кажаа истото и потврдија дека можат да бидат со секој маж кога сакаат.

Тука е донесен главниот заклучок. И мажите и жените се согласија дека на жените им е многу полесно да ги изневерат своите мажи, т.е. дека им е полесно да стапат во контакт со маж.

„Многу ни е полесно, можеме да ги покажеме атрибутите и секој маж е наш“, рекла една девојка, а еден испитаник ја надополнил оваа мисла:

„На жените им е полесно. Мажите мора да бидат средени, да ги бричат ​​интимните делови и да покажат малку пари за да се обидат да освојат девојка, но и тогаш прашање е дали би успеале.“

Значи, одговорот на ова прашање сè уште е нејасен, што мислите вие?

Извор: Кајгана