Љубов и Секс

Кои знаци укажуваат на сериозни проблеми во бракот?

Кои знаци укажуваат на сериозни проблеми во бракот?

Доколку навремено ги препознаете знаците кои укажуваат на проблеми во бракот можеби ќе можете да му дадете нова шанса на вашиот брак. Прочитајте во продолжение за кои знаци станува збор.

1. Ги сметате за сериозни вашите брачни проблеми
Ако е така, не ги игнорирајте. Ако мислите дека овие проблеми едноставно ќе исчезнат, грешите. Иако можеби не сакате да разговарате со вашиот сопружник за вашите прашања и грижи, треба да го направите тоа.

2. Разговарањето изгледа бескорисно
Кога проблемите во врската се сериозни, можеби се чувствувате како да нема смисла да вложувате дополнителен напор за да ги поправите работите. Нормално е да се чувствувате вака бидејќи досега не сте имале успех со пристапот што сте го испробале.

3. Почнувате да водите паралелни животи
Понекогаш кога едниот или двајцата партнери се несреќни во врската, почнуваат да поминуваат помалку време заедно. Ова може да создаде врска каде што двајца луѓе живеат во иста куќа, но нивните секојдневни активности не се преклопуваат. Колку помалку интеракција имате, толку повеќе почнувате да се одделувате еден од друг, а осаменоста сè повеќе расте. Првиот чекор кон ставањето крај на „одвоени животи“ е да предложите вие и вашиот партнер да направите нешто заедно. Не е важно што е тоа – поентата е да поминувате повеќе време заедно.

4. Осаменост во бракот
Ако сте во брак и се чувствувате осамено, тоа е затоа што вие и вашиот сопружник не сте емотивно поврзани. Осаменоста може лека-полека да навлезе во вашите животи, па така еден ден ќе сфатите дека се чувствувате сами во вашата врска и нема да бидете сигурни како да се изборите против неа.

извор:kafe pauza.mk