Љубов и Секс

Кои се најопасните секс пози за мажите?

Кои се најопасните секс пози за мажите?

Лекарите испитуваа кои пози во сексот се најопасни за мажите и резултатите покажаа дека мисионерската е една од нив.

Иако се смета за една од основните и не баш егзотични пози, мисионерската е една од најопасните за мажите, тврдат лекарите во ова најново истражување.

Лекарите ја истражувале поврзаноста меѓу сексуалните пози и случаите на фрактура на пенисот, и утврдиле кои пози се најопасни за мажите.

Најопасна е „doggy“ позата која е „заслужна“ за 41% од скршениците на пенис.

Мисионерската поза е на второ место, во оваа поза се случиле во просек 25% од ваквите повреди на пенисот.

Оваа поза е опасна и кога жената е горе: на трето место по бројот на фрактури на пенис.

Од 1924 година регисстрирани се 1.600 случаи на фрактури на пенис ширум светот. Мажите кои ја претрпеле оваа повреда често имаат проблем со ерекција и болен сексуален однос.

извор: Кајгана