Љубов и Секс

Кои 7 правила на пријателството можат да ја подобрат вашата љубовна врска?

Кои 7 правила на пријателството можат да ја подобрат вашата љубовна врска?

Во 2013 година група истражувачи објавиле студија според која паровите кои го ценат пријателскиот аспект на својата врска полесно ги решаваат проблемите во меѓусебните односи. Згора на тоа, паровите изјавиле дека нивните љубовни чувства, заемното сексуално задоволство и посветеноста кон партнерот се зголемиле благодарение на следните правила на пријателство.

1. Пријателите се искрени еден кон друг, но не се нељубезни и не осудуваат.

2. Пријателите си го чуваат грбот еден на друг.

3. Пријателите се поддржуваат еден со друг во напорите да ги постигнат своите животни цели, како на личен, така и на професионален план.

4. Помеѓу пријателите никогаш не постои однос на надреден и подреден.

5. Пријателите слушаат до крај што има другиот да каже.

6. Иако постојат ситуации кога пријателите не се согласуваат, сепак не се обидуваат да го негираат тоа што го тврди другиот, или во најлош случај, да го посрамотат.

7. Пријателите се почитуваат еден со друг.

извор: кафепауза.мк