Промотер

Кога Мирјана Митрева пее дека дождот има и убави страни, дознајте зошто тоа е – „Вистина“ (АУДИО)

Кога Мирјана Митрева пее дека дождот има и убави страни, дознајте зошто тоа е – „Вистина“ (АУДИО)

Македонската музичка сцена колку и да деллува заспано, покрај прекалените ѕвезди одвреме-навреме се појавува по некое младо и ново име, кое умее да ја разбранува „естрадната жабокречина“ во која западнавме.

18 годишната тинејџерка Мирјана Митрева е едно од оние „нови деца“ која и животот и едукацијата, а веројатно професијата и ја посветила на музиката.  Младата кавадарчанка е ученичка во средното музичко училиште во Битола, а свири пијано и гитара и има настапувано на голем број државни и меѓународни натпревари по пеење, од каде се враќа со  успеси и освоени награди.

Својот музички и вокален талент Мирјана го пресликува во нејзината прва песна „Вистина“ со која го прави првиот чекор на домашната сцена, ачекорувајќи во немирните естрадни води како соло пејачка.

Музиката и аранжманот на нејзината дебитантска песна се дело на гитаристот на „Браво бенд“ и професор по музика, Драган Илиев, додека стиховите ги напиша Борче Димитров.  Миксот и мастерингот на песната ги  направил Горан Гешовски.

Темата „Вистина“ наскоро  би требало да добие и свој видеозапис, а Мирјана има многу планови за во иднина. веќе е подготвена за снимање на нови песни и видеа, а можеби наскоро оваа млада кавадарчанка ќе ја видиме и на некој од домашните фестивалски сцени.

Во меѓувреме, преслушајте ја нејзината дебитантска поп/денс тема, со брз танцов ритам и стихови кои совршено се совпаѓаат со овие есенски, дождливи денови… За да дознете дека е „Вистина“ кога велат дека дождот има и свои убави страни.