Радио Милева
Шифрирани пораки?

Кодот на Анастасија Деа Богдановска: Со бакнежи на дождот и тајна порака пред самрак… Само, кому? (ФОТО)

Кодот на Анастасија Деа Богдановска: Со бакнежи на дождот и тајна порака пред самрак… Само, кому? (ФОТО)

Македонската ТВ водителка Анастасија Деа Богдановска покрај новиот проект на ТВ Канал 5, многу активна е и на социјалните мрежи. Особено интересни се нејзините мистични статуси покрај фотографиите што ги постира на своите профили на Фејсбук или Инстаграм.

Секогаш различни, како и таа во својот имиџ и изглед, постојано во себе како да носат некоја скриена порака? Зборови, кои како некому да му се упатени, некому, кој само тој знае да ги разбере и препознае кога ќе ги прочита… Нешто како таинствена поезија!

А кога сме веќе кај таинственоста, Деа како да го заклучила својот приватен живот со катанец, па не дава ништо надвор од она што може да се види – за неа да се дознае! А, кога веќе нешто толку криеш, истото станува привлечно, интересно, скокотливо и за околината и за јавноста…

Ако се обидете да „дешифрирате“ еден од нејзините статуси како на пример, оној претпоследниот …

…Можете да заклучите две нешта: Или е Деа длабоко во себе многу побожна па му се обраќа на Севишниот или… Има некој, кому убавата водителка му праќа кодирана порака. Некој кој, само тој знае да го прочита кодот на најзините зборови, ама претходно, веројатно и  да го дешифрира кодот на нејзиното срце!

А тој некој…  и е познат само неа! Затоа штом се спушти самрак, Деа почнува да го слави животот. Од самрак – до мугри! Веројатно, шифрираните кодови полесно се испраќаат… по зајдисонце!  А тогаш и снопот светлина појасно се гледа… Оној истиот сноп, кој нејзе и е доволен за да блесне!

Другото засега останува е во доменот на нејзините бакнежи на дождот… и понеделнички намигнувања!

 

 

Останати вести од Радио Милева