Љубов и Секс
внимавајте да не го изгубите клучот

„Катанец“ – секс поза која ќе ги излуди двајцата партнери (18+)

„Катанец“ – секс поза која ќе ги излуди двајцата партнери (18+)

Знаете ли како изгледа позата „катанец“?

Партнерите се свртени еден кон друг, па може лесно да се допираат и да се гледаат во очи, што создава поголема интимност меѓу нив.

Мажот седи долу, со нозете благо свиткани во колената. Колковите му се раширени, а стапалата споени под телото на жената. Рацете треба да му се поставени зад телото и да се потпира со дланките.

Жената лежи на грб, меѓу нозете на мажот, со рамениците врз неговите стапала. Главата ѝ е крената, нозете ѝ се малку раширени и кренати над рамениците на партнерот. Таа со рацете се придржува на нозете на мажот.

Ова на мажот му дава можност тој да ги ја контролира ритамот и длабочината на пенетрацијата.