Мегафон

Камерниот оркестар на Битола со ексклузивни концерти го оживува сеќавањето на македонската фолк легенда Јонче Христовски (Фото)

Камерниот оркестар на Битола со ексклузивни концерти го оживува сеќавањето на македонската фолк легенда Јонче Христовски (Фото)

„Камерниот оркестар на Битола“  на 4-ти април во Битола во Центарот за култура, а ден потоа, на 5-ти април во Скопје во Македонската опера и балет, ќе оддржи концерт посветен на Јонче Христовски, каде познати имиња од македонската музичка сцена ќе ги отпеат најпознатите и најубави песни од оваа наша позната музичка легенда.

Виолета Томовска, Ристо Самарџиев, Ленче и Горан Кукиќ, Елена Андоновска, Душко Георгиевски, Петар Младеновски од “Суперхикс”, Агни Авшар… се дел од оние музички имиња кои појавувајќи се на сцената ќе отпеат и донесат дел од музичките незаборавни песни на нашиот Јонче, кој создаде голем број на познати македонски хитови, кои се пееле, се пејат и ќе се пејат уште многу, многу години. Секако, сите овие музички имиња ќе бидат придружени од Камерниот оркестар на Битола.

Не заборавајте!

04.04.2023 – Центар за култура – Битола

05.04.2023 – Македонска Опера и Балет – Скопје

Почеток: 20:00 часот