Љубов и Секс

Какви мажи бараат богатите жени?

Какви мажи бараат богатите жени?

Луѓето обично бараат одредени сличности во врските за тие да потраат подолго, но богатите жени бараат мажи  чиј збор секогаш ќе биде последен. 

Околу 77% од испитаните жени, кои се многу богати и сметаат дека се дел од демократското општество, не сакаат маж што е либерален. Според агенцијата за спојување на богати луѓе „MillionaireMatch.com”, богатите жени покрај себе сакаат конзервативен маж.

Освен што веруваат во традиционалните семејни вредности, па конзервативниот маж им е идеална прилика, веруваат дека тој тип има поголеми амбиции. Освен што се помалку амбициозни, либералните мажи наводно не им се доволно мажествени.

Една испитаничка рекла дека конзервативните мажи едноставно се оние вистинските бидејќи ‘носат пантолони во врската’ и знаат како да се однесуваат кон жените. Друга богаташка рекла дека политичката определба воопшто не ѝ е важна додека е задоволна од својот партнер. Сепак, само 10% од богаташките рекле дека би биле во врска со маж со либерални сфаќања. Тоа малцинство смета дека тој тип маж е понежен, па повеќе ќе води сметка за жената од конзервативецот.

Дарен Шустер од агенцијата „MillionaireMatch.com“ смета дека повеќето испитанички така размислуваат затоа што и самите растеле во конзервативни семејства, па мислат дека единствено тоа е вистинскиот начин на живеење.

извор:боза.мк