Љубов и Секс

Како жената одлучува дали ќе заврши во кревет со еден маж?

Како жената одлучува дали ќе заврши во кревет со еден маж?

Сексуалните експерти направиле едно истражување со цел да дознаат што е потребно за сексуално да се возбуди жената и да се роди желбата за секс.

Тие во својата теорија напишале дека мозокот на мажите функционира како едноставна машина, додека пак кога станува збор за жените работите не се толку едноставни.

За жената да се возбуди сексуално потребно е да постои приказна во целата ситуација, додека пак за мажите потребно е само визуалено да бидат поттикнати. На нив доволно им е само порно слика за да им се роди желбата за секс. А, жените истражуваат и размислуваат за сексуалниот однос како и за можноста мажот повторно да им се врати.

Доколку жената осети дека постои можноста тоа да се повторува и да се направи една приказна од нивниот однос тие посакуваат секс.

извор:Попара.мк