Живот и Стил

Како да останете фит за време на одмор: Експертите имаат 5 едноставни совети!

Како да останете фит за време на одмор: Експертите имаат 5 едноставни совети!

Времето за одмор е во голема мера тука. Пред летото, сите ние избезумено вежбаме или држиме диети со цел да ја донесеме нашата линија до совршенство …

Но, за време на празниците, сите се опуштаме малку, па ја занемаруваме нашата форма. Одморот се користи и за релаксација, но со овие многу едноставни совети, можете да ја задржите вашата форма, која сте ја граделе во текот на годината, на одмор.

Како да останете во форма за време на празниците?

  1. Пијте многу вода

Водата е најдобриот сојузник на добрата линија, затоа консумирајте голема количина вода на одмор.

  1. Пливајте многу

Повеќето луѓе ги поминуваат своите одмори на море. Пливањето е одлична рекреација со која лесно можете да останете во добра форма.

  1. Прошетајте

Бидете сигурни дека ја исполнувате вашата дневна цел од 10.000 чекори. Долгите вечерни прошетки покрај море, освен што се романтични, поволни се и за вашата линија.

  1. Бидете физички активни

Освен што се сончате и читате книги, физичката активност може да го исполни и вашиот одмор. Постојат многу интересни активности како веслање, спортови на вода, плажа, кои ќе ви помогнат да бидете во форма.

  1. Јадете лесна храна

Не јадете тешка храна. Лесна диета со многу овошје и зеленчук е идеална за летните месеци и одржување на линијата.

извор: попара.мк