Љубов и Секс

Како да го поканите на состанок момчето кое ви се допаѓа ?

Како да го поканите на состанок момчето кое ви се допаѓа ?

Во реалниот живот поканата за состанок може да биде навистина комплицирана. Сепак ова е смешно бидејќи е навистина лесно да го направите тоа. Но со појавата на онлајн состанувањето и апликациите на состанување, поканувањето на состанок во живо може да биде стресно. Како и да е, ова е вештина што би требало да ја поседувате.

Обично девојките се научени дека не треба да им пријдат на момчињата и треба да разговараат само со момчиња што први започнале разговор. Проблемот со ова е што мажите не им пријдуваат на девојките од неколку причини. На пример, многу се помали шансите да бидат одбиени онлајн отколку во живо. Без разлика која е вашата сексуална определеност, не постојат правила за тоа како треба да поканите некој на состанок. За среќа постојат неколку начини и трикови што ќе ви го направат ова многу полесно.

1. Смислете неповрзано прашање
Првиот чекор што треба да го направите е да му поставите индиректно прашање на момчето кое не е поврзано со него. Ако сте во кафетерија, прашајте го што има во некој вид кафе. Ако сте во ресторан со пријателка, замолете го да ве фотографира и потоа кажете му дека направил убава фотографија. Целта на интеракцијата со некој што не го познавате е да прашате индиректно прашање што ќе предизвика разговор. Секој мал детаљ што ќе го забележите можете да го искористите во ваша корист.

2. Направете извештај
Кога разговарате со некој нов, како на пример со личност со којашто имате заеднички пријател, нема потреба да бидете многу директни. Пред да го поканите на состанок, подгответе се. Нема ништо понепријатно од тоа тотален странец да ве покани на пијачка без никаков контекст. Пред поканата, обидете се да се запознаете преку излегување со други пријатели. Ако го забележите со неговите пријатели, поканете ја неговата група да седи со вашата. На овој начин ќе поминете повеќе време заедно.

3. Покажете самодоверба
Започнете го разговорот полни со самодоверба. Тргнете со помислата дека таа личност веќе ве смета за привлечни. Кога сте возбудени за некого ќе сакате да бидете најдобрата верзија од себе. Жените со најголема самодоверба ги одбираат најдобрите партнери. Ова не е бидејќи се најубави или најзгодни или со најдобра облека. Тие едноставно се чувствуваат удобно во својата кожа и не им е непријатно кога разговараат со потенцијален партнер.

4. Завршете го разговорот со тоа што ќе му го дадете вашиот број
Ако момчето разговара со вас подолго и ви поставува прашања за вас, сигурно има потенцијал. Штом ќе разговарате кратко, најдобриот начин да го завршите разговорот е да му го дадете вашиот број. Можете да му кажете дека ви било забавно и да го понудите бројот. Ова нема очекувања и не изгледа нападно.