Промотер

Јована Богдановска, девојката со ангелски глас со преубава изведба на – „Не плачи мајко, не жали“ (ВИДЕО)

Јована Богдановска, девојката со ангелски глас со преубава изведба на – „Не плачи мајко, не жали“ (ВИДЕО)

Јована Богдановска е позната по учеството на Македонското талент шоу „Нови и млади“, каде учествуваше во финалето и е една од најдобрите учесничи досега.

Не помина долго време, а Златко Миладиновски и направи две преработки на стари македонски песни: „Дафина платно белеше“ и „Подигниси бре невесте дулачето“ со кои младата пејачка ја изненади публиката со прекрасната изведба.

 

Во меѓувреме Јована снимаше и преработка на познатата „Не плачи мајко, не жали“, за која беше реализиран  и високобуџетен видеоспот.

Јована е добро познат на австралиската публика каде има свои фанови, на чие барањезаедно со други колеѓи на почетокот на 2023 ќе има турнеја во Австралија. Организатор на турнејата е Сателитката ИНТВ Австралија.

Во меѓувреме, погледнете го видеото за прекрасната  „Не плачи мајко не жали“ (КЛИКНИ ТУКА):

Останати вести од Промотер