Радио Милева

Јелена Карлеуша проговори за што плаче, за страдањето и разделеноста од Душко

Јелена Карлеуша проговори за што плаче, за страдањето и разделеноста од  Душко

Јелена Карлеуша (39) првпат проговори за проблемите со кои се справувала за да стане една од најпопуларните музички ѕвезди и како го зачувала бракот од „трендот на разводи“.

-Ако ги земеме во предвид мојот и неговиот темперамент, врвните кариери, разделеноста и страотниот притисок од медиумите – ние сме пар што треба да служи за пример во цела Србија, во која владее нов тренд, тренд на растурање на институцијата брак и семејство. Се разбира дека имавме и тешки мигови, подеми и падови, но кога постои вистинска љубов, се може се’. Душко го запознав кога имаше 21 година. Му родив две деца и доживеав од перспективен фудбалер да стане репрезентативец и најдобар дефанзивец. Без стабилниот брак тоа ќе одеше малку потешко. Се селевме од земја во земја со децата кои беа мали, се мачевме, се обидував да балансирам меѓу улогата на мајка и сопруга и да бидам на врвот на мојата приказна. Моето мото е крвава работа и труд. Ете го рецептот за успех, па повелете, господо.

ЈК призна и што и’ предизвикува солзи на лицето:

-Слаба сум на страдањето на децата и на сиромаштија, затоа многу давам во хуманитарни цели. Мојот Душко растел во голема сиромаштија и бил во дом, па затоа од него имам голема поддршка кога станува збор за мојата хуманитарна работа.

Останати вести од Радио Милева