Промотер

Јана Стојановска запеа со „Чалгии мерак“ во „Ка ми испаднала мома Катина“ (ВИДЕО)

Јана Стојановска запеа со „Чалгии мерак“  во „Ка ми испаднала мома Катина“ (ВИДЕО)

„Официјално Ви го претставуваме нашиот прв проект. Преработката на песната “Ка ми испаднала мома Катина ( Катерина) “ со актерката Јана Стојановска . Потеклото на песната е од воденскиот регион, Егејска Македонија. Се надеваме ќе Ви се допадне и ќе уживате.

Инаку наша цел е негување на македонската чалгаџиска музика, која е заборавена во ова современо општество. Да не дозволиме да се искорени од историјата, бидејки е од голема важност за нас како нација.

Наскоро ке има и нови преработки на песни…“ – со ова обраќање до јавноста македонскиот чалгаџиски состав „Чалгии Мерак“  ја најавуваат својата дејност, како и својот прв видеопроект. Како главен вокал во песната и лик во видеото сае појавува македонската актерка Јана Стојановска, во моментов актуелна не само во Македонија туку и во регионот по улогата на македонската патриотка Јована во мегапопуларната серија „Сенки над Балканот“.

Инаку составот на чалгијата го сочинуваат :
Оливер Настовски – ут
Иван Божиновски   – виолина / кемане 
Филип Михајловски – канон
Анастасиос Јоану – кларинет
Шериф Мустафа – тарабука

Песната е снимана и миксана од William Leroy , а видеото го снимал и режирал Dimitri Geukenne.

Погледнете го и слушнете како звучат „Чалгии мерак“ и Јана Стојановска заедно во продолжение:

 

Останати вести од Промотер