Живот и Стил

Ја чувате лубеницата во фрижидер? Правите грешка…

Ја чувате лубеницата во фрижидер? Правите грешка…

Често многу луѓе се решаваат да се освежат со ова овошје, а многумина од оние кои ја конзумираат, ја чуваат во фрижидер за да биде ладна, како спас од високите температури. Ако и вие го правите, правите грешка.

Имено, според некои истражувања, доколку се чува во фрижидер, лубеницата губи дел од својот состав, односно ги губи хранливите материјали. Совет е да се чува лубеницата на собна температура. Тоа е најдобро за неа.

Лубеницата е една од најдобрите работи за летниот период. Затоа што содржи 90% вода, и добро ќе се освежи.

извор:тв1