Љубов и Секс

Измерија повеќе од 15.000 пениси за да ја утврдат просечната големина

Измерија повеќе од 15.000 пениси за да ја утврдат просечната големина

Истражувачите ширум Светот имаат полни раце работа, а поради големиот број испитаници и фактот што мерките биле преземени од стручен персонал, ова се смета за досега најреално истражување за големината на машката гордост.

Конечно, пристигна студија што може да разбие некои долгогодишни заблуди за големината на пенисот и да ги ублажи неволјите што ги споделија многу мажи ширум светот. Според новото истражување, просечната должина на пенисот во ерекција е нешто повеќе од 13 сантиметри.

Понатаму, истражувачите измериле големини на пениси на над 15.000 мажи ширум Светот и откриле дека не постои силна корелација помеѓу големината на стапалото или дланките и должината на пенисот, па затоа жените може да престанат да ги проценуваат мажите според големината на нивните чевли и рацете, пренесува IFL Science.

Иако многумина го споредуваат со „просечната“ големина на пенисот, изненадувачки е тешко да се утврди која е таа бројка всушност. Како што истакнаа научниците, ова главно се должи на тоа што повеќето студии се потпираа на само-примена, што честопати не е реално. За да се заобиколи овој проблем и да се добие посигурен сет на податоци, тим британски истражувачи решија да направат мерења направени од здравствени работници кои следеа стандардизирана процедура за мерење.

Тие вклучија мерења на обемот (обемот на коренот или во средината) и должината (од срамната коска до врвот на главата) од 20 различни студии, во кои беа вклучени 15.521 маж од разни земји во Светот. И резултатите ќе донесат олеснување на многумина.

Само пет од 100 мажи имаат пенис подолг од 16 см

Откриено е дека опуштениот пенис е долг 9,16 см, додека просечниот пенис во ерекција е 13,12 см. Во однос на обемот, се покажа дека просечниот волумен на опуштените е 9,31 см и 11,66 см за исправените. Понатаму, откриено е дека мажите со пениси краевите на спектарот се многу поретки. На пример, само 5 мажи на секои 100 имаат пенис во ерекција подолг од 16 см.

Кога барате корелации со други телесни карактеристики, како што се големината на тестисите, тежината или големината на стапалото, не беа пронајдени силни или постојани асоцијации. Иако не успеаја да пронајдат значителни докази за поврзаност помеѓу големината на пенисот и расата, тие забележуваат дека заклучоците не можат да се извлечат бидејќи огромното мнозинство на мерења беа извршени на белци.

Која е пораката на студијата? Мажи, не бидете толку строги кон себе затоа што она што го гледате на телевизија или во списанија не е точен приказ на просечниот пенис. Но, ако сте загрижени, проверете дали правилно мерите.

извор:попара.мк