Мегафон

Изложба на фотографии во Истанбул на уметникот Тања Таневска

Изложба на фотографии во Истанбул на уметникот Тања Таневска

Изложба со наслов „Другата страна на светот“ ќе биде отворена во понеделник, 19-ти октомври 2020 година во 14 часот во Културно-информативниот центар на Република Македонија во Истанбул, Турција.

Таневска ќе се претстави со 72 фотографии од различни градови и држави. Добитник е на неколку награди во Македонија и награда за мал формат во Полска.

Самостојни изложби во странство: Белград, Загреб, Марибор, Париз, Берлин, Дрезден, Софија, Њујорк и др. Има учествувано на повеќе од 290 групни изложби во земјава, меѓународни во  Полска, Србија, Словенија, Босна и Херцеговина, Италија, Грција, САД, Јапонија, Португалија, Франција, Кореа…, меѓународни симпозиуми, 40 хуманитарни изложби и сл.