Живот и Стил

Италијански шеф открива: Вака правилно се јаде пица

Италијански шеф открива: Вака правилно се јаде пица

Постои начин на јадење пица за кој италијанскиот шеф Стефано Цирен вели дека единствен вистински начин на консумирање. Вели дека се ретки тие кој јадат така.

Дали можете да верувате дека дека воопшто може да се говори за некакво си правилно јадење пица?

Италијанците ова јадење го подготвуваат често, со многу внимание.

Шефот Стефано Цирен вели дека единствен правилен начин е да се преклопи еднаш, па уште еднаш и да се јаде како сендвич.

-Треба да ги стисните аглите на пицата, левата и десната страна треба да бакнат. Пицата мора да биде мек, никако крцкава. Тоа е улична храна која се јаде во движење. На тој начин ја јадат луѓето во Неапол, објаснува за Дејли мејл.